Опубліковано

Традиції та інновації: сучасні верстати POL-MAK підтримують вікові рецепти макаронів

Фабрика макаронних виробів POL-MAK є символом багатовікових традицій, пристрасті до своєї справи та бездоганної якості макаронів. Її продукція вирізняється простим і зрозумілим складом, що відображає суть справжнього смаку, а також традиційними рецептами, що передаються з покоління в покоління.

Чим відрізняються макаронні вироби Polmak:

  • Зрозумілий склад;
  • Традиційна рецептура;
  • Висока якість;
  • Домашній смак;
  • Оригінальні форми;

Макаронна фабрика POL-MAK S.A. є третім за розміром виробником макаронних виробів під власною торговою маркою в Польщі згідно зі звітом компанії Nielsen за 2020 рік.

Компанія POL-MAK спеціалізується на виробництві яєчних макаронних виробів. Місія — пропонувати споживачам продукцію високої якості, яка смакує, як домашні макарони. У асортименті є як традиційні макаронні вироби, виготовлені технологією нарізання ножем розкачаного тіста, так і популярні сучасні форми, які покликані надавати стравам особливий смак.

З 2003 року компанія впровадила систему HACCP, а з 2009 року — сертифіковану систему управління якістю ISO 9001. У 2016 році додатково отримали міжнародний сертифікат IFS. При міжнародних відвантаженнях до кожної партії товару готуємо сертифікат ЄВРО-1. Щобільше, макарони відзначенні знаком «Якість традицій», яким номінується продукти, які характеризуються традиційним складом й способом виготовлення, а також більш ніж 50-літньою рецептурою, що визначає їх особливу високу якість. Сировина, яка використовується для виробництва макаронних виробів, не містить ГМО, а постачальники дотримуються усіх органічних стандартів продукції та вирощування.

Макаронна фабрика POL-MAK користується визнанням як постійних партнерів, так і споживачів, про що свідчить ком’юніті задоволених клієнтів в Україні, Польщі, на далекому заході.

Сторінка з історії компанії

Понад 29 років тому Ґжегож і Ружа Полак заснували компанію Wytwórnia Makaronu Domowego POL-MAK з наміром виробляти та продавати макарони в Польщі. Спочатку це була скромна ініціатива, але завдяки наполегливості засновників компанія поступово почала розвиватися, ставши визнаним брендом на вітчизняному ринку. Компанія була заснована в 1995 році Гжегожем Полаком, інноваційні ідеї якого транформували фірму в передового гравця на ринку Польщі, лідера з виробництва яєчних макаронних виробів. У 1998 році було побудовано та введено в експлуатацію новий виробничий цех, який в декілька разів збільшив виробничі потужності та дозволив продукувати нові форми макаронних виробів. Щороку штат працівників невпинно зростав.

Відданість подружжя розвитку компанії та орієнтація на високу якість продукції були основою успіху компанії протягом першого десятиліття її існування. У цей період засновники вели бізнес разом із сином Крістіаном. У 2005 році до сімейного бізнесу приєднався їх син Домінік, який спочатку реалізовував стратегію компанії, а потім, прийнявши ініціативу управління компанією, почав докладати чималих зусиль прискорюючи її невпинний розвиток.

Крістіан, Гжегож, Ружа та Домінік Полаки (зліва направо)

Після понад 16 років роботи в компанії Домінік обійняв посаду президента правління Wytwórnia Makaronu Domowego POL-MAK S.A. Успадкування влади тривало багато років і стало результатом його багаторічної участі в розвитку сімейного бізнесу. Компанію зросла від місцевого постачальника до загальнонаціонального бренду. Фінансування ЄС на інвестиційні цілі, впровадження інновацій, таких як макаронні вироби «Нерівнорублені», або макарони з низьким глікемічним індексом для діабетиків, є лише прикладами активностей, що дали імпульс для невпинного розвитку компанії.

Продукція компанії продається в усіх куточках Польщі, широко дистрибується й експортується до великої кількості країн у різних континентах світу.

Polmak на світовому ринку

Макаронна фабрика POL-MAK S.A. перетворилася з місцевого підприємства на впізнаваний бренд, доступний не лише в Польщі, а й за кордоном, стала важливим гравцем галузі харчової промисловості. Компанія послідовно йде до поставлених глобальних цілей, адаптуючись до ринкових змін та сучасних тенденцій. Місія Polmak є незмінною, а саме — забезпечення споживачів високоякісними домашніми продуктами у всьому світі.

Макаронні вироби POL-MAK

"ТРАДИЦІЙНА РЕЦЕПТУРА ТА СМАК ЗНАЙОМИЙ З ДИТИНСТВА"

Традиційні макаронні вироби, виготовлені за старовинним, перевіреним домашнім рецептом мають неповторний, ніжний смак і оригінальну текстуру.

Процес починається з замішування тіста, у яке додаються 4 яйця на кілограм борошна вищого сорту типу крупчатка. Тісто розкачують, ріжуть, викладають у форму та обсушують. Єдине, що відрізняє цей процес від традиційного, — це використання сучасних автоматизованих верстатів замість старих дерев’яних поверхонь.

Зразком впровадження нововведень стала лінія "МАКАРОННІ ВИРОБИ ФУНКЦІОНАЛЬНІ".

Унікальний та запатентований продукт в цій лінії макаронні вироби з низьким глікемічним індексом (GI38) — це єдині макаронні вироби на ринку зі науково підтвердженим глікемічним індексом в межах 38 IG, які завдяки вмісту вуглеводів із низьким глікемічним індексом і високому вмісту білка насичують надовго і підтримують стабільний рівень цукру в крові. Тому вони підходять для діабетиків, людей, які піклуються про здоровий спосіб життя та підтримують правильний індекс маси тіла.

Макарони унікальні, адже містять:

  • Менше калорій;
  • Більше цільної клітковини;
  • Менше вуглеводів;
  • Більше білка;
  • Надають тривале відчуття ситості;

Цільові групи:

  • Люди з цукровим діабетом;
  • Особи, що борються з інсулінорезистентністю;
  • Люди, що дбають про фігуру;
  • Особи, що активно займаються спортом;

Порція 100 г відварених макаронних виробів на день достатня для отримання довготривалого ефекту насичення, згідно з дослідженням науковців. Збалансоване харчування та активний спосіб життя мають позитивний вплив на здоров’я.

Компанія запрошує до співпраці та вірить, що унікальні смакові властивості та висока якість макаронних виробів завоюють серця українських споживачів.