Nestlé збільшує виробництво шоколаду завдяки новій технології переробки какао-бобів
Компанія Nestlé представила інноваційну технологію, яка дозволяє використовувати до 30% відходів какао-бобів для виробництва шоколаду, тим самим збільшуючи продуктивність та зменшуючи витрати.
Швейцарський виробник какао та шоколаду повідомив, що новий процес передбачає переробку частин какао-плоду, які раніше йшли на відходи — зокрема м’якоті, плаценти та лушпиння.
Замість того щоб викидати ці компоненти, компанія розробила новий метод. Він дозволяє зібрати весь вміст стручка, перетворити його на вологу масу, а потім ферментувати, обсмажувати, подрібнювати та сушити для виготовлення шоколадних пластівців.
Це нововведення не лише сприятиме зменшенню відходів, але й дозволить фермерам отримати додатковий прибуток від вирощування какао.
Наприкінці 2023 року ціни на какао-боби почали зростати. У грудні 2024 року вони досягли $12 тис. за тонну, а зараз становлять близько $8 тис.