Опубліковано

Заклади швидкого харчування підвищили ціни на свою продукцію - НБУ

Теги:
заклади громадського харчування
Фото:
https://pdx.eater.com/

Вартість доставки з ресторанів за тиждень з 22 по 28 травня в Україні майже не змінилися, тоді як ціни на страви закладів швидкого харчування дещо зросли.

Про це йдеться в економічному огляді тижня від НБУ.

"Вартість доставки з закладів громадського харчування практично не змінилася. Зате підвищилися ціни на страви з закладів швидкого харчування, що пояснюється відновленням попиту на цей вид послуг, зростанням виробничих витрат і компенсацією збитків, завданих карантином", — йдеться в огляді.

При цьому зазначено, що протягом тижня ціни на продукти харчування в середньому не змінилися. «Зокрема, подорожчання виробів з борошна і фруктів було компенсоване зниженням цін на свинину, овочі і шоколад», — додали в НБУ.