Опубліковано

Дніпропетровщина — в ТОП-3 областей з виробництва мʼяса

Теги:
м'ясо
Фото:
http://www.bagnet.org

Господарства Дніпропетровщини нарощують виробництво продукції тваринництва. Область посідає третє місце в країні за кількістю заготовленого мʼяса і четверте — за чисельністю поголівʼя свиней і птиці.

Про це повідомили в департаменті економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації.

"Маємо в регіоні позитивну динаміку збільшення обсягів виробництва мʼяса. Ефективно розвивається птахівництво. Все — завдяки модернізації та залученню інвестицій, впровадженню сучасних технологій на птахофабриках області, — відзначили в департаменті. — Загалом за підсумками перших 10 місяців року господарства Дніпропетровщини заготовили і реалізували близько 260 тис. т мʼяса всіх видів. Це на 2 тис. т більше ніж в минулому році ".

Також сільгосппідприємства області отримали понад 240 тис. т молока і більше 638 млн яєць.

У всіх категоріях господарств утримується 139,8 тис. голів великої рогатої худоби, майже 365,5 тис. свиней і близько 21 млн голів птиці.