Опубліковано

В Україні знизилися ціни на свинину і курятину, — Держстат

Теги:
м'ясо
Фото:
unn.com.ua

З листопада 2019 року по листопад 2020 року в Україні свинина подешевшала на 1,6%, куряче філе — на 13%, курятина в тушках — на 9,2%, інші товари тваринного походження подорожчали.

Про це повідомляє Державна служба статистики.

У листопаді 2020 року сало в середньому по Україні продавалося по 77,74 грн за кг (на 4% дорожче, ніж в листопаді 2019 роки) яловичина — по 144,16 грн за кг (на 9,2% дорожче) ковбаса варена першого сорту — по 103,89 грн за кг (на 6,0% дорожче) морожена риба — по 80,97 грн за кг (на 2,7% дорожче) яйця — по 23,71 грн за десяток (на 13,3% дорожче ), передає Укрінформ.

При цьому з листопада 2019 року по листопад 2020 року подешевшали: свинина — на 1,6%, до 117,46 грн за кг куряче філе — на 13%, до 88,05 грн за кг, курятина в тушках — на 9,2 %, до 55,17 грн за кг.

Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло в ціні на 0,7% (до 25,39 грн за кг) сири мʼякі жирні — на 5,3% (до 110,26 грн за кг) сметана жирністю до 15 % — на 4% (до 63,47 грн за кг) вершкове масло — на 4,4% (до 44,06 грн за 200 г).

Як повідомлялося, споживчі ціни в листопаді 2020 року проти жовтня 2020 року збільшилися на 1,3%; порівняно з груднем — зросли на 4,1%, порівняно з листопадом 2019 року — на 3,8%. Всього за січень-листопад 2020 року ціни на споживчому ринку зросли на 2,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.