Опубліковано

Наслідки локдаунів: ресторатори заявляють про небувалу нестачу кадрів у галузі

Теги:
ресторан
Фото:
Економічна правда

Після помʼякшення карантину в Україні ресторатори зіткнулися з небувалою нестачею кадрів у галузі, тому що люди пішли працювати в інші сфери або виїхали в інші країни.

Про це в коментарі УНН розповів президент Української ресторанної асоціації Сергій Трахачов.

"Зараз чергове послаблення — це, звичайно, дуже добре, вся індустрія сподівається на літній сезон, але ми вже бачимо проблеми, повʼязані з діями держави протягом уже півтора року. Ми бачимо, що дуже багато обʼєктів продається, розпродається", — сказав Трахачов .

За його словами, такої кількості закритих обʼєктів громадського харчування не було ніколи. Трахачов зазначив, що дії уряду дуже сильно вдарили по малому підприємництву в Україні.

"Друге — це те, що ми, коли зняли карантинні обмеження, побачили величезні проблеми з людьми. Тобто, ресторани, бари, кафе, кавʼярні, які знову відкрилися, не можуть знайти персонал. Оскільки люди ще більше поїхали в Польщу та інші країни, пішли в інші галузі. тобто, на сьогоднішній день ми можемо констатувати небувалий брак кадрів в ресторанній галузі ", — розповів Трахачев.