Опубліковано

Шмигаль: товарообіг з РФ впав майже в 6 разів з 2015 року

Теги:
експорт
імпорт
Фото:
golos.com.ua

За останні шість років обсяг торгівлі з Росії зменшився практично в шість разів, повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

«Фактично за останні шість років обсяг торгівлі з Росії зменшився практично в шість разів, з 37 до 7 млрд щорічний обсяг. Йде поступове зниження товарообігу між Росією і Україною. У той же час, товарообіг з Європою виріс до більш ніж 40%, це зростання більш ніж в пʼять разів. Відбувається заміщення ринків, і Україна сьогодні вчиться виробляти якіснішу продукцію за європейськими стандартами, і це відповідає вектору нашого розвитку», — сказав Шмигаль на спільній прес-конференції з віце-президентом Європейської Комісії Марошем Шефчовичем в Києві у вівторок, відповідаючи на питання агентства «Інтерфакс-Україна», який обсяг українського експорту зачепила недавня заборона Росії на ввезення з України ряду продукції і якою буде відповідь уряду.

Премʼєр додав, що мова не йде про «торговельні війни», йде природна переорієнтація ринку України на ринок Європи та інших країн.