Опубліковано

Експерт: українці їдять значно менше сиру, ніж жителі Західної Європи

Теги:
сир
Фото:
Unian.ua

Проблемою українських виробників є дуже низький рівень споживання сиру.

Наші співвітчизники споживають 5 кг даного продукту на душу населення в рік, французи — 27 кг.

Таку думку висловила керівник департаменту ProCheese в Ardis Group Наталія Кагадій в рамках MilkyForum 2021.

«У 2019 року в Україні частка споживання вітчизняного сиру становила 87%, в 2020-м — 80%. Це дуже хороші показники. У Франції рівень споживання локального сиру становить 77%, в Німеччині — 54%, в Польщі — 64%. Ці країни розвивають експорт даної продукції. Здорова конкуренція — це про розвиток і зростання», — впевнена Наталія Кагадій.

За її словами, сьогодні змінюється структура споживання сирів, українці стали більше вживати сирів з цвіллю, швидкими темпами зростає категорія свіжих сирів і крем-сирів.

«Щоб збільшити обсяги споживання сиру, потрібно зробити цей продукт більш доступним і розвивати культуру його споживання. Наприклад, меню в літаках німецької авіалінії Lufthansa на 60% складається з сирів», — розповідає експерт.

На її думку, розвиток українського сироваріння — в обʼєднанні великих і малих сироварів для популяризації сиру і формування культури споживання цього продукту.