Опубліковано

Квадратні «Сільпо»: обʼєкти Fozzy Group витісняють конкурентів з київських торгових центрів

Судячи з усього, поточний рік ризикує стати рекордним за темпами експансії як для компанії Fozzy Group в цілому, так і для мережі супермаркетів «Сільпо» зокрема.

З початку 2021 року оператор поводиться особливо агресивно, встигаючи як поглинати інші мережі (як це сталося з частиною магазинів «Фуршет»), так і витісняючи з окремих, що насиділи місця менш спритних конкурентів.

Як стало відомо All Retail, незабаром магазини мережі «Сільпо» стануть якірними орендарями двох торгових центрів «Квадрат» у Києві, розташованих на бульварі Перова і вул. Оноре де Бальзака. При цьому, в обох випадках «Сільпо» замінить собою одного і того ж конкурента — дніпровську мережу VARUS. Інформацію про майбутнє рокірування нам підтвердили в адміністрації холдингу ТЦ «Квадрат».

Торговий центр «Квадрат NEO» по бульвару Перова, 36 в Києві був відкритий в березні 2008-гож. Його загальна площа становить 39 500 кв.м, а орендна площа — 18 500 кв.м. Своєю чергою, ТЦ «Квадрат» по вул. Бальзака, 91/29-А був відкритий на початку 2011 року. Примітно, що спочатку якірним продовольчим оператором в обох «Квадратах» була російська мережа супермаркетів «Перекресток». Але кілька років тому цей рітейлер згорнув свою діяльність в нашій країні, а його майданчики в столиці зайняла вже згадана мережа VARUS (обидва магазину відкрилися у 2014-му).

Таким чином, два згаданих супермаркети VARUS пропрацювали в зазначених локаціях трохи менш як сім років. «Керівництвом Холдингу було прийнято рішення не пролонгувати співпрацю з мережею продуктових супермаркетів VARUS. Новим якірним продуктовим орендарем в наших ТЦ стане українська мережа супермаркетів «Сільпо». Попередня дата відкриття супермаркетів — третій квартал 2021 року», — повідомила на наш запит Ольга Єгупова, директор з маркетингу холдингу ТЦ «Квадрат».

Цікаво, що в Києві є ще ДВА інших торгових центри «Квадрат» — по вул. Білоруській («Квадрат на Лукʼянівці») і вул. Гната Юри («Квадрат на Борщагівці»). І в них теж (з моменту відкриття) працюють супермаркети «Сільпо». Таким чином, після витіснення обʼєктів VARUS Fozzy Group займе всі столичні «Квадрати».