Опубліковано

Україна експортує яловичини більше, ніж імпортує

Теги:
м'ясо
Фото:
All Retail

Яловичина, як один із популярних світових видів мʼяса, стає все більш недоступною в раціоні споживання українців через довготривалу тенденцію до зниження поголівʼя великої рогатої худоби та цінову політику.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

За даними Державної служби статистики України, станом на 1 жовтня в країні налічується 3,1 млн. голів (у тому числі 1,6 млн. корів), що на 6,7% менше, ніж у минулому.

«Кількість поголівʼя ВРХ в Україні демонструє скорочення протягом багатьох років, що ставить під питання функціонування галузі в майбутньому. Так, за роки незалежності України поголівʼя великої рогатої худоби скоротилося на 88%», — констатують експерти.

Загалом середньостатистичний українець споживає за рік 53,8 кг мʼяса, 15% з якого є яловичина, але зі стрімким підвищенням цін цей відсоток зменшуватиметься.