Опубліковано

Холодильне обладнання для десертів

Багато хто, полюбляє різні солодощі, навіть ті, хто притримується здорового та правильного харчування, та вони вже не уявляють своє життя без привабливих десертів. Тому їх виробництво у різні часи є дуже популярним бізнесом. Але для збереження репутації та гарантії якості продукції, такі солодощі повинні зберігатися у спеціальних холодильних вітринах для кондитерських виробів.

Головні переваги холодильних вітрин

Промислове холодильне обладнання має багато наступних переваг для десертів:

  • десерти будуть свіжими упродовж встановленого терміну придатності, тому навіть через декілька діб з моменту виготовлення, вироби не втратять своєї якості та смаку;
  • зовнішній вигляд десерту буде привабливим навіть у спекотний період часу;
  • холодильне обладнання для кондитерських виробів нескладне в управлінні — достатньо розташувати вироби у вітрині та установити потрібні показники;
  • матеріали з яких виробляються холодильні вітрини захищені від корозії, та різних шкідливих речовин, тому не будуть впливати на якість кондитерських виробів.

Крім того, споживачі десертів будуть поважно відноситись до закладу, у якому розташована холодильна вітрина і будуть надавати йому перевагу.

Принцип роботи холодильного обладнання

Таке обладнання дозволяє зберігати та демонструвати кондитерські вироби в межах від 0 до +15 градусів. Та чим товще буде скло вітрини і висока якість ізоляції, тим нижче буде температури всередині, яка буде зберігатися тривалий час. Також важливим показником є вологість, тому треба розташовувати в одній вітрині тільки ті десерти, які мають однакові потреби вологості. Важливо контролювати температуру (не більш +250С) та вологість (50-60%) у приміщенні для забезпечення якісної роботи холодильного обладнання. Якщо правильно налаштувати показники вітрини та дотримуватись вимог експлуатації, то десерти будуть зберігатися упродовж всього терміну придатності з дати виробництва не втрачаючи свого смаку та зовнішнього вигляду.

Типи холодильних вітрин

За варіантом розміщення холодильна вітрина для десертів поділяється на такі типи:

  • підлогові — найбільш популярні завдяки тому, що мають великий об’єм розташування десертів;
  • настільні — як правило використовуються у закладах, де кондитерські вироби є додатком до головних страв;
  • вертикальні — використовуються у закладах, де окрім кондитерських виробів можна замовити напої и приємно провести час.

За системою охолодження холодильні вітрини бувають з динамічною та статичною системами охолодження. Перший тип характеризується рівномірним розподілом температури і краще підходить для виробів з твердим покриттям або в упаковці. Другий тип має м’який мікроклімат всередині, тому такі вітрини рекомендуються для десертів покритих ніжним кремом.

Якщо для вашого закладу важливо продавати якісні та привабливі десерти, то обов’язково придбайте холодильну вітрину та дотримуйтесь правил її експлуатації.