Опубліковано

Благодійний проєкт «ГеройCar» та мережа магазинів EVA передали військовим 11 пікапів

Представники проєкту «ГеройCar» Благодійного фонду Руслана Шостака спільно з мережею магазинів EVA 23 липня 2024 року у Львові передали Силам оборони України 11 потужних пікапів у межах ініціативи «Кінські сили», яка стартувала в листопаді 2023 року.

Символом ініціативи «Кінські сили» став глиняний опішнянський коник. Щоб долучитися до акції та зібрати кошти на транспорт для українських військових, відвідувачі EVA купували спеціальні акційні наліпки з зображенням коника-оберега на касах магазинів.

З листопада 2023 по січень 2024 року акцію підтримали понад 272 000 клієнтів. Таким чином на позашляховики для оборонців України вдалося зібрати 2 822 399 грн. Цих коштів вистачило на закупівлю та підготовку 11 потужних пікапів, які тепер стануть вірними залізними конями-помічниками для ЗСУ. Зокрема, пікапи використовуватимуть військові частини на донецькому та запорізькому напрямку у роботі розвідки, логістики та мобільних вогневих груп. 

«EVA з перших днів вторгнення підтримує державу і Збройні сили через благодійні та соціальні проєкти. Наші клієнти й працівники дуже активні, бо об’єднані бажанням наблизити перемогу. Ініціатива «Кінські сили» – гарний приклад такої синергії. Вона вийшла дуже символічною, адже кінь – це вірний друг, кінська сила – одиниця виміру потужності, а розписні коники з Опішні – це народний оберіг. Ці символічні значення перегукуються з суттю проєкту і з нашим бажанням додати потужності Силам оборони та захистити Україну. Машини на фронті потрібні постійно, та головне, щоб все було в порядку з людьми, а інше можна докупити», – прокоментувала керівниця PR-напряму EVA Олександра Гнатик.

«Дякуємо клієнтам мережі магазинів EVA, які підтримали акцію «Кінські сили». Завдяки вам 11 нових пікапів вже прямують до місць, де вони найбільш необхідні. Такі ініціативи показують, як маленькі кроки ведуть до великої мети та об'єднують нас, адже кожен має можливість бути залученим до допомоги ЗСУ», – прокоментувала СЕО БО «Благодійний фонд Руслана Шостака» Євгенія Бут.

Ініціативу «Кінські сили» успішно завершено, але довгостроковий збір на закупівлю 1000 пікапів для Сил оборони України в межах проєкту «ГеройCar» триває донині. Для реалізації запиту від командування Сухопутних військ загалом планують зібрати 240 мільйонів гривень. Допомогти і зараз може кожен охочий – донатом на сайті проєкту «ГеройCar» або ж, доєднавшись до діючих проєктів EVA та «ГеройCar».