Опубліковано

Малі та середні заклади відновлюють роботу у Києві: наразі працюють 40% від довоєнної кількості

У Києві вже працює 40% малих та середніх закладів у порівнянні із довоєнним показником 23 лютого, у Київській області – 41%. Кількість відкритих закладів стала активно зростати після того, як північ України була повністю звільнена від окупантів на початку квітня. Для порівняння, наприкінці березня у Києві було лише 18% закладів, що працюють, у Київській області – 16%.

Такі дані власного дослідження у Telegram-каналі «Реве та стогне ресторатор» приводить українська компанія з автоматизації закладів Poster. Дослідження охоплює період з 23 лютого по 17 квітня та ґрунтується на агрегованих даних більш ніж 9000 клієнтів по всій країні.

Тим часом мер столиці Віталій Кличко ще раз закликав громадян не повертатися до міста, якщо є можливість залишитись у безпечнішому місці. Він не виключає, що Київ — як і раніше під загрозою ракетних ударів.

Між тим, кількість відкритих закладів зросла у всіх регіонах окрім Сходу країни. Краще за інших відновилася Закарпатська область, сьогодні там працюють 86% закладів від довоєнної кількості. У Хмельницькій — 83%, у Чернівецькій — 81%, у Львівській — 79%.

Менш ніж за місяць кількість відкритих закладів у Чернігівській області зросла з 1% до 20%, у Сумській — з 16% до 49% від клієнтів Poster у порівнянні із довоєнним показником.

Найскладнішою залишається ситуація у Харківській, Донецькій та Луганській областях: там відповідно працюють 9%, 5% та 0% закладів від кількості, що працювала напередодні війни.