Опубліковано

Під час війни кількість кав’ярень зросла на 35%

Тільки два сегменти ресторанного бізнесу показали зростання під час повномасштабної війни – це кав’ярні та фастфуд.

Про це повідомляє ресторанне медіа «Реве та стогне ресторатор», посилаючись на дані української компанії з автоматизації закладів Poster.

Кількість кав’ярень в Україні зросла на 35% у квітні 2024 року у порівнянні із груднем 2021 року. Кількість закладів фастфуду також показала зростання — на 15% більше ніж до повномасштабної війни.

Найбільше падіння — у кальянних (-35%), кондитерських (-34%) і барів (-32%). Кількість ресторанів зменшилася на 17%, закладів, які працюють тільки на доставку, на 17%, пабів на 16%, кафе на 13%. Незначне падіння у пекарень — на 9% менше ніж до повномасштабної війни.

Дані у досліджені — загальна статистика по ринку, акумульована з різних відкритих джерел.