All Retail
Опубліковано

В ЄС ввели нові вимоги для маркування продуктів

В Європейському союзі ввели нові вимоги, які зобов'язують виробників продуктів харчування вказувати на упаковці, звідки надходить сировина, що використовується для виробництва, повідомляє прес-служба Державної продовольчої та ветеринарної служби Литви (VMVT) - передає DairyNews.ru

Нові правила вступили в силу з 1 квітня. Тепер споживачі зможуть знайти не тільки інформацію про країну походження продуктів, але і дізнатися, де вони зроблені і звідки надходить сировина.

Фахівці VMVT підкреслюють: вказівка на те, що продукт виробляється в Литві, не означає, що сировина, що використовується для його виробництва, також є литовським. Тому в разі якщо країна або місце виробництва продуктів харчування відрізняється від місця походження основних інгредієнтів, тепер необхідно вказувати походження основного інгредієнта, а якщо таких інгредієнтів кілька, то походження кожного з них.

Основним компонентом продукту вважається та частина, яка становить більше 50 відсотків від загальної ваги продукту. Наприклад, основним інгредієнтом в полуничному джемі є полуниця, зернове борошно – у випічці і хлібі, фруктове пюре – у фруктовому морозиві, свинина – продукти зі свинини. Якщо, наприклад, полуничне варення оголошено продуктом, виробленим в Литві, але полуниця, використовувана для виробництва, вирощена і привезена з іншої країни, такої як Польща, то це необхідно вказати.

До теперішнього часу надання більш детальної інформації про походження сировини вимагалося лише для обмеженого кількість продуктів – яловичини, птиці, свинини, баранини, козлятини, свіжих фруктів і овочів, оливкової олії, меду, вина. Продукти зі старім маркуванням будуть поступово вилучатися з продажу, проте поки що їхній продаж буде відбуватися на законній підставі.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або