All Retail
Опубліковано

Що купують українці в інтернеті в умовах карантину

У березні покупці більше цікавилися товарами для спорту і прибирання оселі. А ще почали частіше шукати велосипеди і мопеди. Такі дані опублікували на платформі OLX. Про схожі тенденції в поведінці користувачів також розповіли в компанії Rozetka.

У OLX відзначають, що підвищився попит на побутову хімію. Кількість унікальних користувачів, які переглядали такі оголошення збільшилася в 4,5 рази в порівнянні з першим тижнем березня. Пропозиція теж зросла: якщо на початку місяця у день публікували близько 340 оголошень про продаж миючих засобів, то до кінця місяця показник досяг 1150.

Інтерес до товарів по догляду за собою зріс більше ніж в два рази. Підвищилося і пропозицію. На початку місяця кожен день з'являлося близько 2340 оголошень в розділі "краса і здоров'я", потім кількість зросла до 4580.

За даними платформи, в перший тиждень березня близько 3 000 користувачів у день цікавилися товарами для фітнесу. У 20-х числах березня кількість переглядів зросла до 6300. Пропозиція залишилася майже на колишньому рівні.

Також користувачі почали майже в два рази частіше переходити на повідомлення про продаж продуктів харчування, відзначають в OLX. Кількість нових пропозицій зросла на 71%.

"Монополією", "Уно" та іншими настільними іграми стали цікавитися на 79% більше. А кількість таких нових оголошень зросла на третину. Українці в півтора рази частіше реагували на оголошення про продаж ігрових приставок на тлі зростання пропозиції на 22%.

Крім того, в топах за запитами велосипеди та мотоцикли. Кількість бажаючих купити велосипед зросла на 70%, мотоцикл - на 33%. Збільшилася і кількість нових оголошень на цей рахунок - хоч і не так сильно.

За словами засновника маркетплейса Rozetka Владислава Чечоткіна, останнім часом підвищився попит на товари першої необхідності.

“Більше купують продукти харчування та побутову хімію. Ми спостерігаємо небувалий зріст продажів товарів для фітнесу - на 250 %. Ще на 280 % популярнішими стали товари для творчості, на 156 % - настільні ігри і на 40 % - книги", - розповів він в інтерв'ю MC.Today.

Він зазначив, що інтерес покупців до побутової техніки та електроніки знизився на 37%. Чек став довшим, але загальна сума зменшилася - користувачі вибирають товари подешевше.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або