All Retail
Опубліковано

Продажі McDonald's знизились в березні на 22%

Американська McDonald's Corp., найбільша в світі мережа ресторанів швидкого обслуговування, повідомила про падіння порівнянних продажів у світі в березні майже на чверть на тлі спалаху коронавіруса.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється, минулого місяця глобальні зіставні продажі впали на 22,2%. За підсумками першого кварталу показник скоротився на 3,4%.

У США зіставні продажі в березні впали на 13,4%. При цьому в січні-березні показник виріс на 0,1%, завдяки зростанню на 8,1% в перші два місяці року.

У McDonald's відзначили, що майже всі ресторани мережі в США (99%) продовжують працювати. При цьому в основному вони здійснюють тільки видачу замовлень, доставку та обслуговування автомобілістів.

У світі залишаються відкритими 75% ресторанів мережі. У Китаї відновили роботу 98% точок.

McDonald's також повідомила, що головний виконавчий директор компанії Кріс Кемпчинські запропонував урізати свою базову зарплату на 50%, деякі інші топ-менеджери також погодилися на скорочення базової зарплати на 25% з 15 квітня по 30 вересня.

Крім цього, компанія відкликала свій прогноз на 2020 рік. McDonald's має намір опублікувати звітність за перший квартал 30 квітня.

У березні компанія прийняла рішення про призупинення програми зворотного викупу акцій.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або