All Retail
Опубліковано

Держпідтримку АПК планують зменшити на 1,5 мільярда

Фото:
https://www.goodnet.org

Оновлений проект державного бюджету-2020 передбачає скорочення витрат за статтею "фінансова підтримка сільськогосподарських товаровиробників" на 1,5 млрд грн – до 2,5 млрд грн.

Про це повідомляє БизнесЦензор.

Згідно порівняльної таблиці за видатками в оновленому проекті держбюджету, який є у розпорядженні агентства, також планується залишити Фонд часткового гарантування кредитів без 240 млн грн, передбачених на формування його статутного капіталу.

Крім того, витрати на проведення земельної реформи пропонується скоротити на 25,1 млн грн – до 50,99 млн грн, витрати на проведення інвентаризації земель і оновлення картографічної основи Державного земельного кадастру – на 192,72 млн грн, до 237,84 млн грн.

Як повідомлялося, раніше Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства представив модель надання дотацій сільгоспвиробникам за рахунок державного бюджету на 2020 рік.

Всього на державну підтримку АПК в бюджеті на 2020 року передбачено 4,2 млрд грн. З цієї суми 1,2 млрд грн буде спрямовано на програму здешевлення кредитів, в тому числі на придбання землі, 1 млрд грн – на підтримку галузі тваринництва, ще 1 млрд грн – на компенсацію за купівлю техніки та обладнання вітчизняного виробництва, 400 млн грн – на розвиток фермерства та кооперативів і 400 млн грн на підтримку галузі садівництва, виноградарства та хмелярства.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або