All Retail
Опубліковано

Мінекономрозвитку рекомендує створити Держреєстр виробництва органічних продуктів

Теги:
органічні продукти
Фото:
https://www.firestock.ru

Антимонопольний комітет України рекомендує Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства створити Державний реєстр виробництва органічних продуктів, адже зараз в Україні виробники не можуть одержати підтвердження своєї продукції. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу АМКУ.

"АМКУ рекомендує Мінекономіки забезпечити створення Держреєстру у сфері органічного виробництва", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зараз реєстри не функціонують і виробники не можуть отримати підтвердження того, що їх продукція відповідає стандартам.

Тому Антимонопольний комітет надав Мінекономіки обов'язкові до розгляду рекомендації припинити бездіяльність, у вигляді не забезпечення створення та ведення:

- Державного реєстру операторів, що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції;

- Державного реєстру органів сертифікації у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції;

- Державного реєстру органічних насіння і садивного матеріалу, що містить ознаки порушень законодавства про захист економічної конкуренції та усунути причини виникнення цього порушення і умов, які йому сприяють.

"Про результати розгляду цих рекомендацій повідомити Антимонопольний комітет України в 10-денний термін з дня їх отримання", - йдеться в повідомленні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або