All Retail
Опубліковано

Саудівська Аравія вперше купила зерно в Україні

Фото:
rbc.ua

Державний закупник зерна Саудівської Аравії Sago заявив в понеділок, що купив 60 тисяч тонн української пшениці в інвестиційної компанії Salic.

Про це з посиланням на Reuters повідомляє БизнесЦензор.

Це перша покупка Саудівською Аравією зерна за рахунок інвестицій в сільське господарство за кордоном, спрямованих на підвищення продовольчої безпеки країни.

Саудівська Аравія, залежить від імпорту продуктів харчування приблизно на 80-90%, витратила гроші на покупку десятків тисяч гектарів дешевих сільськогосподарських угідь та інших сільськогосподарських активів у інших країнах, щоб зміцнити свою продовольчу безпеку на протязі більше десяти років.

Саудівська Аравія також довгий час підтримував приватний сектор інвестувати в сільськогосподарські угіддя за кордоном. Зазначена закупівля зерна стала першим результатом цієї діяльності.

Пшениця в Україні була куплена за ціною $248 за тонну, після того як 6 квітня королівство попросило приватних інвесторів з Саудівської Аравії, які володіють сільськогосподарськими угіддями за кордоном, забезпечити її приблизно 10% місцевих потреб в цьому році. За оцінками державного покупця зерна, приватному сектору потрібно закупити 355 тисяч тонн.

Саудівська Аравія зазвичай імпортує пшеницю з Сполучених Штатів, Південної Америки, Австралії й Європи.

Українська пшениця, яку закупили, містить від 11% до 12% білка і повинна прибути у вересні.

Як повідомлялося, Саудівська сільськогосподарська і тваринницька інвестиційна компанія SALIC володіє в Україні агрохолдингом "Континентал Фармерз Груп", який обробляє землі на території п'яти областей Західної України.

До його складу увійшли викуплений SALIC в 2018 році агрохолдинг "Мрія" і раніше належить саудівській компанії Continental Farmers Group (CFG), основні активи якій розташовані у Львівській області.

Гендиректором об'єднаної компанії з червня 2019 року призначений Георг фон Нолкен, який раніше обіймав посаду операційного директора.

Агрохолдинг "Мрія" і компанія CFG, до складу якої входять дочірні підприємства "Агро ЛВ" і "Грейнлэнд", працюють як єдиний бізнес з листопада 2018 року.

Об'єднаний земельний банк в обробці "Континентал" становить 195 тис. га в четрырех областях на Західній Україні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або