All Retail
Опубліковано

Україна засіяла яровими 86% площ до прогнозу

Українські аграрії станом на 8 травня завершили сівбу ярої пшениці, ячменю, вівса, гороху, цукрових буряків: в цілому польові роботи проведено на площі 13,3 млн га, що становить 86% до прогнозу посіву по зернових, зернобобових та технічних культур.

Згідно з повідомленням на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства зокрема, засіяно: ярої пшениці - 184,3 тис. га, ярого ячменю - 1,5 млн га, вівса - 186,3 тис. га, гороху - 281,6 тис. га, цукрових буряків - 206,6 тис. га, кукурудзи - 4,6 млн га з 5,38 млн га, соняшнику - 5,3 млн га з 6,2 млн га, сої - 942,6 тис. га із прогнозованих 1,44 млн га.

Як повідомили в міністерстві з посиланням на дані Укргідрометцентру, дощі в перших числах травня зняли стрес посуху в багатьох районах північно-західної половини країни. Значно покращилася ситуація у Черкаській, Київській, Житомирській, Чернігівській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській, Рівненській, Вінницькій, нерівномірно - у Полтавській, Харківській, Полтавській областях. Найближчим часом високих температур повітря не очікується, після 12 травня прогнозуються дощі.

Як повідомлялося, згідно з оновленим прогнозом Мінекономіки посівна площа основних культур збільшиться на 600 тис. га порівняно з 2019 роком і складе 15,5 млн га. В структурі посівів ярої групи за прогнозами збільшиться частка кукурудзи і соняшнику зменшиться ячменю, сої та цукрових буряків.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або