All Retail
Опубліковано

Експорт Китаю в ЄС скоротився на 24%

Теги:
експорт
Фото:
https://www.telegraph.co.uk

Оскільки спалах коронавіруса в Китаї знаходиться під контролем, всі спостерігають за другою за величиною економікою в світі, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Bloomberg.

Компанії повертаються до роботи, все більше й більше людей ходять по магазинах, в березні спостерігалося рекордне розширення банківського кредитування, показники експорту та імпорту від 14 квітня виявилися не такими поганими, як очікувалося.

Однак радіти поки рано, оскільки очікувані 17 квітня дані показують, що в I кв. 2020 р. економіка переживала історичний спад.

Чи може економіка вийти з кризи і стимулювати глобальне зростання, як це сталося після фінансової кризи 2008-2009 рр.., ще невідомо. І навіть якщо в квітні ситуація на внутрішньому ринку покращиться, реальний удар по зовнішньому попиту ще не відбувся.

«Експорт був кращим, ніж очікувалося, так як у більшості експортерів замовлення були скасовані лише з середини березня. Очікуване зниження експорту не було повністю відображено в даних, і в II кв. ситуація може бути набагато гірше», - заявили в компанії Mizuho Securities Asia Ltd.

Деякі азіатські країни або регіони впоралися з епідемією вірусу краще, ніж США чи Європа, і експорт Китаю в ці країни був сильнішим. Поставки в Південну Корею, Сінгапур і Тайвань зросли, в той час як експорт в Японію знизився всього на 1,4%. Але велика частина цієї торгівлі пов'язана з електронними компонентами для товарів, які експортуються у інші країни, тому зупинка, втрата робочих місць і соціальне дистанціювання в інших частинах світу, ймовірно, вплинуть на це в майбутньому.

Торгівля з Європою і США постраждала набагато сильніше: експорт в ЄС скоротився більш ніж на 24%, а експорт в США скоротився майже на 21% порівняно з 2019 р. За інформацією банку ING NV, у зв'язку зі скасуванням експортних замовлень тільки з початку березня, у квітні зниження буде ще більшим.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або