All Retail
Опубліковано

"Це м'який інструмент": міністр Петрашко розповів про плани контролю цін

Теги:
ціни на продукти
Фото:
https://www.bodo.ua

Кабінет міністрів запровадить контроль за цінами тільки на 10 продовольчих товарів, оскільки ситуація з ціноутворенням стабілізувалася. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр економіки Ігор Петрашко, відповідаючи на питання, чому цей перелік товарів скорочено втричі - раніше в ньому було 32 позиції -передає biz.liga.net

За словами Петрашка, першочерговим завданням було уникнути дефіциту продуктів, і це вдалося. Зараз ведеться робота над ціновою стабільністю соціально значущих груп товарів.

"З урахуванням позитивної динаміки роботи виробників, магазинів та дистриб'юторів по збереженню цінової стабільності ми плануємо впровадити більш м'який інструмент регулювання", - сказав він.

За його словами, мова йде про десять товари, у тому числі: борошно, цукор, макаронні вироби, молоко, яйця, хліб, птиця, вершкове масло і гречка.

"Ми вважаємо, що на даний момент цих заходів буде достатньо для того, щоб зберегти цінову стабільність", - додав міністр.

Петрашко зазначив, що на початку та в середині березня були цінові коливання, але за останні 10 днів відзначається позитивна динаміка, "всі сумлінно ставляться до ціноутворення".

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або