All Retail
Опубліковано

Споживчі настрої українців рекордно впали у березні

Фото:
http://www.spletnik.ru

Індекс споживчих настроїв українців у березні 2020 року зменшився до значення квітня 2019 року, показавши за останній найбільше падіння.

Про це йдеться в дослідженні Info Sapiens "Споживчі настрої в Україні", який здійснюється за фінансової підтримки Dragon Capital, передає БизнесЦензор.

У березні Індекс споживчих настроїв (ІСН) склав 73,0 п., що на 8,9 п. менше, ніж у лютому. Скоротилися значення всіх складових індикатора, а найбільше - короткострокові економічні очікування і оцінки особистого матеріального становища.

Індекс поточного становища (ІТП) зменшився на 7,3 п., склавши 67,2. Складові цього індексу мали такі зміни:

  • індекс поточного особистого матеріального становища (х1) склав 60,1, що на 10,6 п. менше від цього індексу в лютому;
  • індекс доцільності великих покупок (х5) зменшився на 4,1 п. і встановився на позначці 74,3.

Індекс економічних очікувань (ИЭО) в березні зменшився на 9,9 п. м склав 76,9. Динаміка складових цього індексу виглядає так:

  • індекс очікуваних змін особистого матеріального становища (х2) скоротився в порівнянні з минулим місяцем на 11,7 п. і склав 75,1;
  • індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчого року (х3) зменшився на 12,1 п. і склав 67,9;
  • індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчих 5 років (х4) знизився до 87,7, що на 6,0 п. менше показника лютого.
  • У березні показник індексу очікуваної динаміки безробіття склав 133,4, що на 4,7 п. вище показника минулого місяця. Індекс інфляційних очікувань стабільний - 185,4, що на 2,7 п. вище, ніж за минулий місяць.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або