All Retail
Опубліковано

У березні обсяги виробництва в сільському господарстві зменшилися на 5,2%

Фото:
delo.ua

У березні 2020 року в сільському господарстві впав рівень виробництва на більш ніж 5%. Карантин призвів до зменшення експорту м'яса птиці і яєць. Про це повідомили у вівторок в Мінекономіки

"У сільському господарстві в березні 2020 року відбулося зменшення обсягів виробництва на 5,2% ( "плюс" 1% в лютому 2020 року). Зважаючи на сезонний характер виробництва рослинницької продукції, з січня по травень валова продукція сільського господарства формується виключно за рахунок виробництва продукції тваринництва", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що введення безпрецедентних карантинних заходів, зокрема у країнах-торговельних партнерах, вплинуло на суттєве зменшення експорту м'яса птиці та яєць в березні місяці.

Так, у січні-березні 2020 року відбулося скорочення виробництва яєць (вперше з 2016 року) і обсягів вирощування сільськогосподарських тварин (в живій масі) на підприємствах, що ускладнювалося зниженням попиту на м'ясо з боку підприємств громадського харчування в умовах їх закриття на період карантину. Крім того, з причини високих фінансових витрат у вирощуванні поголів'я великої рогатої худоби, продовжує спостерігатися скорочення виробництва молока.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або