All Retail
Опубліковано

11 травня в Україні можуть відкрити непродовольчі магазини - прем'єр-міністр

Фото:
https://uazmi.org

Але відкриття можливе при виконанні ряду умов: зниження рівня і темпів захворюваності вірусом COVID-19, розроблені нові правила для об'єктів обслуговування населення, і ще ряд вимог.

Про це прем'єр-міністр України написав на своїй сторінці в Facebook. «Основні умови для початку виходу з карантину: як мінімум протягом десяти днів відсоток виявлених нових випадків захворювання і не повинен змінюватися, допустимі коливання +/-5%; лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менше ніж на 50%, — йдеться в повідомленні. — Також до 11 травня має бути збільшено кількість тестувань на коронавірус, введений електронний контроль самоізоляції замість обов'язкової обсервації за допомогою інструменту «Дія», а також створені нові правила для об'єктів обслуговування населення — обов'язкове соціальне дистанціювання, масковий режим і постійна дезінфекція».

Також Шмигаль зазначив, що якщо все буде добре і епідеміологічна ситуація сприятиме, то 11 травня Кабмін зможе говорити про відкриття парків, скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарів, частини об'єктів побутових послуг.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або