All Retail
Опубліковано

Україна в 2021 році отримає від ЄС 26 мільйонів євро першого траншу на сільське господарство

Фото:
https://tv-english.club

Україна в наступному році отримає перший транш у розмірі 26 млн євро за програмою "Підтримка ЄС для розвитку сільського господарства і малих фермерських господарств в Україні".

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький в Facebook, передає БизнесЦензор.

"Фінансова угода про співпрацю в питаннях розвитку сільського господарства та сільських територій було підписано 28 січня 2020 року (Угода про фінансування "Підтримка ЄС для розвитку сільського господарства і малих фермерських господарств в Україні" ENI / 2019 / 042-119). Угода передбачає виділення з боку ЄС 26 млн євро і є основою першого пакету допомоги", - написав Висоцький.

За його словами, зараз проходять процедури для підготовки виділення першого траншу фінансування, які планується завершити до кінця 2020 року. Виділення коштів передбачено з 1 січня 2021 року.

Угоду про виділення 25 млн євро на другий пакет допомоги сторони планують підписати 28 квітня цього року. Після цього почнуться процедури для підготовки траншу. Початок фінансування другого траншу очікується приблизно на травень 2021 року.

Всього передбачається виділення 51 млн євро за двумятраншам.

Орієнтовний бюджет першого пакету передбачає:

  • 8 млн євро: інституційні та галузеві реформи у сфері розвитку сільського господарства та сільських територій,
  • 7,5 млн євро: зміцнення ланцюгів вартості в сільському господарстві та підтримка малих фермерських господарств гранти на основі співфінансування,
  • 10 млн євро: підтримка земельної реформи,
  • 500 тис євро: адміністративні витрати.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або