All Retail
Опубліковано

Новий масштабний комплекс з'єднає центр з набережної Дніпра: стартувало будівництво ТДК Перехрестя

Фото:
https://gorod.dp.ua

У квітні в центральній частині міста Дніпра стартувало будівництво торгово-ділового центру "Перехрестя". Цей об'єкт у майбутньому повинен стати частиною масштабного багатофункціонального комплексу "Брама".

Зведенням "Брами" займається девелоперська компанія Alef Estate, яка створила в р. Дніпро такі знакові об'єкти, як ТРК "МІСТ-сіті", МФК "Cascade Plaza", ДЦ "Призма", ТДЦ "Босфор" та багато інших.

Зведення комплексу повинно було початися ще в 2008 році, але було відкладено через кризу. Голова Ради корпорації "Алеф" Вадим Єрмолаєв неодноразово зазначав, що будівництво "Брами" ні в якому разі не скасовується, але переноситься до більш сприятливого моменту. По закінченню 12-ти років після кризи 2008 року роботи по зведенню комплексу нарешті відновлені. При цьому Alef Estate зазначає: зниження економіки внаслідок пандемії коронавіруса не заморозив будівництво жодного об'єкта компанії: їх реалізація триває.

МФК "Брама" можна назвати самим амбітним архітектурним проектом міста. Загальна площа комплексу - 200 тисяч квадратних метрів. Висота самої "Брами" - 210 метрів (54 поверху), що робить його найвищим житловим будинком України і найвищою будівлею Дніпра. Будівництво "Брами" передбачає комплексну забудову та реконструкцію кварталу, обмеженого вулицями князя Володимира Великого, Харківської, Глінки та Європейської.

"Брама" "задасть тон всій архітектурі міста: навіть зараз проектні рішення в Дніпрі робляться з урахуванням поверховості спроектованої "Брами". Також вона зіграє важливу роль на генеральному плані міста: комплекс має з'єднати центральну частину р. Дніпро з набережної, завершивши формування предмостового сайту.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або