All Retail
Опубліковано

Мінекономіки поліпшило прогноз врожаю зернових до 65 мільйонів тонн

Фото:
https://images.wallpaperscraft.ru

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прогнозує, що українські аграрії в 2020 році зберуть 63-65 млн тонн врожаю зернових і зернобобових культур проти раніше прогнозованих 60 млн тонн.

Про це заявив заступник міністра Тарас Висоцький, передає Інтерфакс-Україна.

"Дивлячись на посівні площі і вихід з зими очікуємо фінальне валове виробництво зернових на рівні 63-65 млн тонн, що в 2,5 рази більше, ніж необхідно внутрішньому ринку. Фінальну цифру ми зможемо сформувати в кінці травня, все буде залежати від дощів в цей період. За прогнозом вони повинні бути. Можливо навіть цифра буде більше", – сказав Висоцький.

За словами заступника міністра, загроз продовольчої безпеки в масштабах країни з-за несприятливих кліматичних умов немає, критична ситуація склалася тільки в одному регіоні Одеської області.

"Там великі втрати, місцями до 50% посівів. Зараз підводять підсумки потенційних збитків, будуть передавати документацію, проводити у себе комісії і розглядати можливість фінансування з резервного фонду або іншими наявними інструментами. Ми будемо вивчати ситуацію в регіоні для підтримки тих фермерів, в яких великий відсоток втрат і є ризик стати банкрутом", – зазначив Висоцький.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або