All Retail
Опубліковано

Виробництво смартфонів переживає найбільший спад в історії - звіт

Фото:
https://www.iphones.ru

Обсяг виробництва смартфонів у світі в першому кварталі 2020 року скоротився на 10% і склав близько 280 млн пристроїв. Про це повідомляється у звіті аналітичної компанії TrendForce.

Основною причиною падіння називають збої в роботі ланцюжка поставок на тлі пандемії коронавіруса - пише tech.liga.net

У другому кварталі ситуація в частині виробництва покращилася, але тепер пандемія негативно позначається на рівні попиту на найбільших ринках світу. З урахуванням цього, аналітики передбачають скорочення виробництва смартфонів на 16,5% в річному численні і поставки в межах 287 млн штук. Якщо побоювання справдяться, це стане найбільш значним падінням у другому кварталі за історію галузі.

Оцінка TrendForce на 2020 рік в цілому передбачає, що виробництво смартфонів зменшиться на 11,3%, до 1,24 млрд штук.

У січні-березні серед провідних брендів негативна динаміка спостерігалася майже у всіх.

У виробництво смартфонів Samsung в січні-березні впало на 9,9% в річному численні - до 65,3 млн штук, з урахуванням чого ринкова частка компанії склала 23,3%. За прогнозами TrendForce, в квітні-червні Samsung чекає поквартальне зниження ще на 10,7%, до 58,3 млн пристроїв.

Друге місце в рейтингу провідних виробників смартфонів зайняла Huawei, якій вдалося компенсувати різке просідання зарубіжних продажів за рахунок свого внутрішнього ринку. Згідно з підрахунками TrendForce, в січні-березні Huawei випустила 46 млн смартфонів або 16,4% від загальносвітового обсягу. За прогнозом аналітиків, у другому кварталі Huawei може наростити випуск смартфонів до 48 млн.

Apple посіла лише третю сходинку у списку TrendForce. Виробництво iPhone в стартовій чверті 2020 року знизилася на 8,7%, до 37,9 млн штук. Очікується, що завдяки виходу iPhone SE виробництво смартфонів Apple у другому кварталі сильно не зміниться і буде в межах 36 млн пристроїв.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або