All Retail
Опубліковано

Відкриття першого магазину IKEA в Україні відклали на невизначений термін

Фото:
https://itc.ua

Відкриття магазину IKEA в Києві відклали на невизначений термін, повідомив координатор бізнес-клієнтів IKEA Ігор Іус.

Про це Іус написав у Facebook, передає БизнесЦензор.

"Договір оренди IKEA Україна з ТРЦ Blockbuster Mall вже підписаний, але у зв'язку з епідемією відкриття магазину в самому центрі Києва відбудеться поки невідомо коли", - написав він.

Тепер в IKEA планують відкриття першого магазину в Києві після завершення карантину. Точну дату в компанії поки назвати не готові, оскільки недавнім рішенням Кабмін продовжив карантин 22 травня, хоча вже з 11 травня очікуються деякі пом'якшення діючих обмежень.

Найближчим часом IKEA планує розпочати онлайн-продажу в Україні. "IKEA зрозуміла, що український покупець дуже еластичний і більш пристосований до інтернет-покупок, ніж безпосередньо в традиційному магазині", - пише Іус.

У вересні 2018 року IKEA офіційно заявила про відкриття першого в Україні магазину в форматі city store в 2019 році. Об'єкт повинен був відкритися в київському ТРЦ Ocean Mall. Проте пізніше рітейлер заявив, що у зв'язку з затримкою будівництва ТРЦ компанія розглядає альтернативні шляхи запуску бізнесу в Україні.

Влітку 2019 року IKEA оголосила про запуск офіційного веб-сайту для українських споживачів і набір персоналу для роботи в першому магазині міського формату в Києві (близько 100 працівників). Відкриття магазину було заплановано на кінець 2019 року, проте в кінці року заявила, що вирішила спочатку запустити електронну комерцію (весна 2020 року), а після цього - фізичний магазин.

Розвитком мережі в Україні займається "IKEA Південно-Східна Європа", що є частиною IKEA Group (Ingka Holding B. V.). Компанія займається роздрібним бізнесом IKEA в Хорватії, Сербії, Румунії і Словенії.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або