All Retail
Опубліковано

Аграрії звинувачують негоду у високих цінах на овочі та полуницю

Теги:
овочі
фрукти
Фото:
https://zakaz.ua

Несприятливі погодні умови, що склалися в Україні на початку квітня-середині травня, супроводжувалися заморозками, надмірними опадами і низькими температурами повітря, що негативно позначилися на ситуації в плодоовочевому секторі країни, що призвело до складнощів у ціноутворенні, збирання врожаю і якості продукції фермерів, повідомила директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Катерина Звєрєва.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Так, несприятливі погодні умови, які супроводжуються дощами і зниженням температури повітря до 5⁰С, що спостерігалися на початку травня, призвели до скорочення обсягів пропозиції тепличних томатів і огірків. Наприклад, погодні умови призвели до зменшення обсягів вибірок огірка в українських теплицях, що дозволило продавцям на початку травня підвищити раніше встановлені ціни відразу на 50%", - сказала вона.

Похмура і дощова погода, що встановилася в Україні в кінці квітня - на початку травня, негативно відобразилася і на ринку свіжої ягоди.

"Саме погода призвела до зменшення пропозиції суниці садової з українських теплиць. Станом на кінець квітня українські виробники пропонували суницю садову за ціною 80-120 грн/кг ($2,96-4,44/кг), що в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж в середині місяця", - зауважила Звєрєва.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або