Виробництво цукру в Україні у 2020 році скоротиться на 15%, – "Укрцукор"
Виробництво цукру в 2020/2021 МР в Україні прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн тонн, що на 15% менше, ніж роком раніше. Кількість переробних підприємств залишиться незмінною — очікується 33 цукрових заводи, які будуть працювати в новому сезоні.
Про це йдеться в повідомленні асоціації «Укрцукор», передає БізнесЦензор.
"Враховуючи скорочення посівних площ і погодні умови, які можуть істотно вплинути на врожайність, оскільки вже зараз відомо, що пилові бурі пошкодили частину посівів у Тернопільській, Харківській і Кіровоградській областях, а центральні регіони страждають від впливу шкідників, виробництво цукру в 2020/2021 МР прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн тонн. Це більш ніж на 15% менше, ніж роком раніше, проте це в повному обсязі може покрити потребу внутрішнього ринку«, — пояснив аналітик НАЦУ «Укрцукор» Назар Михайловин.