All Retail
Опубліковано

Україна наростила експорт курятини в ЄС у березні

Теги:
м'ясна продукція
курятина
Фото:
Дело

Україна наростила в березні темпи експорту курятини в ЄС. Про це свідчить статистична звітність Європейської комісії, передає УНН.

У попередній звітності Єврокомісії за січень-лютий говорилося про рекордно низькі постачання курятини в ЄС з України (13,2 тис. тонн за перші два місяці року) і «просідання» в цілому на 32%.

Причиною тому було не тільки поширення пандемії, але і тимчасове обмеження ввезення продукції в європейські країни через локальний спалах пташиного грипу на одному з підприємств України.

Варто відзначити, що Україна, як і раніше, входить в ТОП-5 постачальників курятини країнам Євросоюзу. У рейтингу найбільших експортерів продукту в ЄС Україна займає 4-е місце.

1-е і 2-е місця займають Великобританія і Бразилія відповідно.

За 3 місяці 2020 року країни експортували 62,9 тис. тонн і 57,7 тис. тонн м'яса птиці відповідно. Падіння експорту британської курятини в ЄС склало 27,3%, бразильської — 14,9%.

Таїланд, який займає 3-е місце, скоротив експорт курятини в ЄС на 11,8%, до 40,7 тис. тонн.

Замикає п'ятірку лідерів Китай. За 3 місяці цього року китайці поставили Європі 7,9 тис. тонн курятини. За рік експорт китайського продукту зріс на 11,7%.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або