All Retail
Опубліковано

В Україні торішня морква подорожчала вдвічі

Теги:
морква
Фото:
tsn.ua

В Україні зберігається тенденція зростання цін на торішню моркву

Позитивну цінову динаміку експерти проекту пояснюють сезонним виснаженням запасів якісної продукції в господарствах. За інформацією учасників ринку, оптові компанії все частіше відчувають складнощі з придбанням необхідних обсягів моркви високої якості, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Так, на даний момент виробникам вже вдається вести реалізацію минулорічної моркви за ціною 9-11 грн/кг ($0,33-0,41/кг), що в середньому в 2 рази дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Для порівняння: ще тиждень тому ціни в цьому сегменті не перевищували 5,5 грн/кг ($0,20/кг).

Таке стрімке подорожчання гравці ринку пов'язують з помітною активізацією попиту оптових компаній і роздрібних мереж. У той же час, запаси якісної моркви в господарствах вже практично вичерпані, що також позитивно позначається на ціновому рівні.

Однак при цьому необхідно додати, що, незважаючи на зростання, ціна на торішню моркву в Україні на даний момент залишається нижчою, ніж в минулому сезоні. Так, в кінці травня 2019 року цю продукцію українські фермери відвантажували в середньому на 48% дорожче, ніж зараз.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або