За рік курятина в Україні подешевшала на 13,5%, інші види м'яса подорожчали
- Фото:
- delo.ua
За рік м'ясо птиці в Україні подешевшало в середньому на 13,5%.
Про це свідчать дані державної статистики.
Мова йде про куряче філе і курячі тушки.
У квітні 2019 року вартість 1 кг курячого філе становила 105,5 грн, тоді як у квітні 2020 року — 88,1 грн. Таким чином, за рік куряче філе подешевшало на 16,4%. За останній місяць — на 4,3%.
У той же час, тушки курячі за рік впали в ціні на 10,6%, за останній місяць — на 3,5%.
Інші види м'яса зросли в ціні. Свинина за рік подорожчала на 5% — до 121 грн за 1 кг.
Яловичина зросла в ціні на 9,7%, до 141 грн за кг.
Нагадаємо, головний виробник країни — компанія МХП («Наша Ряба») в I кварталі 2020 року збільшив виробництво продукції на 4% і знизила ціну на 11%.