У травні в Україні найбільше подорожчали яйця та фрукти - на 16%
- Фото:
- infoindustria.com.ua
В Україні в травні цього року найбільше підвищилися ціни на яйця - на 16,6% і на фрукти - на 15,8%.
Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Держкомстату.
"На споживчому ринку у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,2%. Найбільше (на 16,6% і 15,8%) подорожчали яйця і фрукти. На 2,3-0,8% зросли ціни на продукти переробки зернових, рис, рибу та продукти з риби, овочі. У той же час на 1,6-0,2% подешевшали м’ясо та м’ясопродукти, сало, масло, цукор, соняшникова олія, кисломолочна продукція, молоко", — йдеться в повідомленні.
Відзначається, що підвищення цін наведено в порівнянні з квітнем 2020 року.