All Retail
Опубліковано

В Україні ціни на огірки з початку тижня зросли в 3 рази

Теги:
овочі
Фото:
east-fruit.com

На ринку огірків в Україні спостерігається стрімке зростання цін.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

На думку експертів проекту, причиною подорожчання огірка на українському ринку є істотне скорочення пропозиції. Так, практично у всіх тепличних комбінатах на сьогоднішній день проводяться зачистки напередодні підготовки до другої сівозміни, що спричинило за собою значне скорочення вибірок цієї тепличної продукції. Тим часом, пропозиція огірка з літніх теплиць також помітно зменшилася, що обумовлено зниженням темпів збору врожаю через погодні умови.

В результаті ціна на тепличний огірок на даний момент формується в межах 16-18 грн/кг ($0,60-0,67/кг), що в середньому в 2,8 рази дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому, більш значне зростання цін учасники ринку відзначають в сегменті ґрунтового огірка. Так, тільки спочатку тижня ціна на дану продукцію зросла в середньому в 3,5 рази і на сьогоднішній день ціни на грунтові огірки вже озвучуються на рівні 20-22 грн/кг ($0,75-0,82/кг).

Зазначимо, що на сьогоднішній день тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому у 2,2 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або