All Retail
Опубліковано

Названі основні виклики для українських експортерів пшениці

Теги:
експорт зернових
Фото:
elevatorist.com

Світове виробництво пшениці в поточному році досягне чергового рекорду — понад 770 млн т за рахунок збільшення врожаїв у більшості країн-експортерів. Зростання пропозиції зумовить посилення конкуренції за ринки збуту.

Таку думку висловила аналітик зернового ринку «УкрАгроКонсалт» Марина Маринич.

"Україна в останні роки активно завойовувала перспективні ринки південно-східної Азії, де були свої досягнення і невдачі", — зазначає вона.

В якості досягнень експерт називає Індонезію, яка впевнено входить в топ найбільших покупців українського зерна. Невдачею можна вважати ринок В'єтнаму.

"Історія торгівлі пшеницею з В'єтнамом почалася в 2005 р. і з тих пір пережила кілька злетів і падінь — найтриваліший перерва тривала з листопада 2015 р. по червень 2020 р.", — нагадала Маринич.

У червні 2020 р. до В'єтнаму відправили пробні партії пшениці, загальним обсягом 1 тис. т. Схожа ситуація відбувалася на початку 2015/16 МР, коли після декількох відправок пробних партій у жовтні було відправлено 1 судно з 54 тис. т., уточнила експерт.

"Логічно очікувати такого розвитку подій і в новому 2020/21 сезоні — якщо проби пшениці нового врожаю опиняться в межах необхідних значень, то цілком ймовірно, що В'єтнам вирішить придбати більш великий обсяг", — прогнозує Марина Маринич.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або