All Retail
Опубліковано

Ціни на кавуни в Україні зросли за рік на третину

Теги:
кавун
Фото:
agroportal.ua

Ціна на кавун в Україні станом на середину липня на третину вищі, ніж роком раніше аналогічний період, повідомила директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Катерина Звєрєва.

«В Україні ціна на кавун на третину вища, ніж роком раніше вв аналогічний період. Ціни на кавуни на ринку України почали різко знижуватися, однак ця продукція сьогодні все ще обходиться споживачам істотно дорожче, ніж в середині липня 2019 року», — сказала Звєрєва.

За словами Звєрєвої, це багато в чому пов'язано з несприятливими погодними умовами цього року — початок сезону раннього кавуна затягнувся, а насадження середніх і пізніх сортів в південних регіонах України постраждали від граду.

"Виробники були змушені пересівати середні та пізні сорти кавунів. При цьому за попередній тиждень українські фермери знизили ціну на смугасту ягоду в середньому на 42%", — сказала експерт.

Директор з розвитку УПОА зазначила, що під тиском сезонного збільшення пропозиції виробники змушені знижувати ціни, хоча попит як на внутрішньому ринку, так і з боку експортерів на кавун залишається досить стриманим.

"У сформованій ситуації виробники вже сьогодні готові вести відвантаження кавуна за ціною 3-5 грн за кг (оптові ціни). Незважаючи на досить різке здешевлення, сьогодні ціна на кавуни в Україні в середньому все ще на 31% вища, ніж за аналогічний період минулого року. На думку операторів ринку, вести продажі за такими цінами фермерам вдається за рахунок досить помітного зниження виробництва кавуна в країні", — пояснила Звєрєва.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або