All Retail
Опубліковано

Китай збільшив закупівлю української агропродукції в 1,5 рази

Теги:
експорт зернових
Фото:
https://vn.mk.ua

Експорт агропродовольчої продукції в січні-червні 2020 р. залишився майже на рівні минулорічних показників за відповідний період (+$0,1 млрд) і склав $10,4 млрд.

Про це з посиланням на дані Держстату повідомив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов, інформує прес-служба інституту.

Як пояснив експерт, така ситуація є наслідком негативного впливу від введення карантинних обмежень, пов'язаних з пандемією коронавіруса COVID-19, який, хоч і не відразу, позначився на вітчизняному аграрному експорті. Якщо в I кварталі 2020 р. його вартість на 6-8% перевищувала показник січня-березня 2019 р., то за підсумками 6 місяців зростання становить лише 1%.

За розрахунками вчених, частка експорту агропродовольчої продукції в загальному експорті України за результатами 6 місяців 2020 р. перевищує 45%.

"Основними ринками збуту вітчизняної агропродукції залишаються чотири регіони — країни Азії, Африки, Європейського союзу та СНД. У першому півріччі 2020 р. їх сумарна частка склала понад 97% вартості українського експорту сільгосппродукції", — зазначив учений.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або