В Україні продовжує зростати виробництво олійно-жирової продукції
- Фото:
- AgroPortal
Олійно-жирова галузь України демонструє зростання виробництва продукції, незважаючи на фінансову та економічну кризу, карантин, викликані пандемією COVID-19.
Про це йдеться в повідомленні асоціації "Укроліяпром".
За підсумками січня-червня 2020 р в порівнянні з відповідним періодом 2019 р зросло виробництво: олії соняшникової нерафінованої — на 8,3%; олії соняшникової рафінованої — на 25,8%; шроту соняшникового — на 4,6%; маргпродукції і жирів спеціального призначення — на 9,4%; соусів, включаючи майонез — на 9,8%.
Скоротилося виробництво соєвої олії (-2,7%) і соєвого шроту (-4,5%) через дефіцит сировини (соєвих бобів) на внутрішньому ринку.
За підсумками вересня-червня 2019/20 МР, порівняно з відповідним періодом 2018/19 МР, зросло виробництво: олії соняшникової нерафінованої — на 9,7%; олії соняшникової рафінованої — на 24,0%; шроту соняшникового — на 2,5%; маргпродукції і жирів спеціального призначення — на 10,0%; соусів включаючи майонез — на 11,4%.