All Retail
Опубліковано

Частка яловичини в світовому виробництві м'яса скоротилася в два рази

Теги:
м'ясна продукція
Фото:
All Retail

У світі знижується виробництво м'яса. У першу чергу скорочення торкнулося сектора яловичини, частка якої знизилася з 39% у 1961 р. до 20% в 2018 р.

Про це пише Bloomberg з посиланням на дані Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

За оцінками ФАО, виробництво м’яса в світі вже скоротилося до 2019 р. Згідно з прогнозами, воно продовжить падати в поточному році. Така тенденція може стати початком тривалого падіння споживчого попиту. Очікуване в цьому році зниження споживання м’яса на душу населення на 3% буде найзначнішим, починаючи з 2000 року.

Виробництво свинини та курятини зростає з більшою швидкістю, ніж виробництво яловичини. Частка яловичини в загальному обсязі виробництва м’яса знижується: з 39% у 1961 році до лише 20% в 2018 році. У той же час у свинини зараз точно така ж частка від загального виробництва м’яса, як і в 1961 році — 35%. Весь зростання припав на курятину, де частка виробництва збільшилася більш ніж у три рази з 11% до 34%.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або