All Retail
Опубліковано

NOVUS отримав кредит від ЄБРР у розмірі $100 млн. Плани у рітейлера дуже масштабні

Теги:
NOVUS
експансія
ЄБРР
Фото:
All Retail

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та український продовольчий рітейлер Новус Груп (NOVUS) сприяють впровадженню сучасних стандартів рітейлу та логістики - будівництвом першого "зеленого" розподільного центру площею понад 40 000 квадратних метрів у столиці України, та нових магазинів по всій країні.

Загальна інвестиційна програма в розвиток інфраструктури, масштабування мережі та прогресивні впровадження становить понад 200 мільйонів доларів. ЄБРР підтримує NOVUS пакетом фінансування $100 млн, з яких $35 млн буде синдиковано з комерційними банками.

NOVUS побудує і обладнає більше 30 нових магазинів до кінця 2022 року, що збільшить вдвічі загальну кількість супермаркетів рітейлера в Україні.

Раймондас Туменас-інвестор і президент компанії NOVUS: «Вітаю колектив NOVUS з отриманням кредиту ЄБРР. Бажаю успіху в реалізації намічених планів. Все більше покупців відкривають для себе магазини Новус і це надихає всю команду виправдати таку довіру. Ми продовжуємо інвестиції в Україну, в успіх якої я щиро вірю».

Марк Петкевич-генеральний директор NOVUS: «Укладення даної масштабної угоди – це величезний крок вперед, новий етап стрімкого і якісного розвитку мережі, впровадження глобальних прогресивних нововведень. Міжнародні стандарти якості, клієнтоорієнтованість і поліпшення процесів для нас завжди пріоритетні. Даний кредит-велика підтримка для експансії ринку, а також реалізації «зелених» ініціатив NOVUS. Це доказ того, що компанія досягла необхідного рівня ділової зрілості, щоб заслужити довіру у найбільшого міжнародного фінансового інвестора в Україні.

Ми дякуємо власникам компанії та нашим партнерам-ЄБРР за підтримку «зелених» інвестицій та вагомий внесок у розширення нашої мережі. Дякуємо за довіру і віру в нашу компанію».

Компанія NOVUS з 2013 року є одним з ключових клієнтів ЄБРР в роздрібному секторі країни. За сім років співпраці з банком були підписані кредитні договори на суму 75 мільйонів доларів. Відносини NOVUS та ЄБРР перейшли зі стадії банк-клієнт у партнерську та довірчу співпрацю. Фінанси були спрямовані на розвиток мережі в Києві та області. За цей період мережа масштабувалася, значно збільшивши оборот магазинів, що дозволило увійти в ТОП-5 найбільших мереж рітейлу в Києві. Фінансова допомога та експертні консультації банку допомогли компанії NOVUS стати еталоном з точки зору корпоративної соціальної відповідальності, сумлінності, принципів екологічного та соціального менеджменту.

Перший «зелений» розподільний центр, на будівництво якого в тому числі буде використана частина кредитних коштів, - це сучасний логістичний об'єкт, який відповідатиме принципам екологічного будівництва Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM), площею понад 40 000 квадратних метрів. Безфреонові і безаміачні системи охолодження, які будуть встановлені в цьому центрі, є новинкою для українського ринку харчового рітейлу. Його відкриття дозволить істотно поліпшити ланцюжок поставок продуктів в магазини, оптимізувати перевезення і логістику: скоротити час доставки і відповідно забезпечити клієнтів мережі максимально якісним і різноманітним асортиментом.

Грантове фінансування для проекту надано урядом Японії та Європейським Союзом через Центр фінансування та передачі технологій у сфері кліматичних змін ЄБРР (FINTECC). Ключовий аспект ініціативи - це впровадження сучасних технологій та інновацій.

Олексій Панасенко-операційний директор NOVUS: «На сьогоднішній день ми багато уваги приділяємо розвитку компанії в напрямку енергозберігаючих технологій та екологічності бізнесу. Постійно вдосконалюємо обладнання, що використовується в наших магазинах, активно використовуємо екологічно чисті матеріали. Екологічна чистота і відповідальність бізнесу - одна з ключових вимог сучасного суспільства. Саме для наших клієнтів, для задоволення їхніх потреб ми розвиваємо ці напрямки. Це частина внутрішньої ДНК нашої компанії -те, про що ми думаємо, говоримо, робимо, до чого прагнемо. Працюємо доводячи відданість своїй місії - бути гідними довіри і піклуватися про клієнтів».

Основне завдання мережі NOVUS - забезпечити покупців якісним, широким асортиментом продукції в просторих і комфортних магазинах, надаючи високі європейські стандарти обслуговування і щодня доводячи, що NOVUS - вартий довіри.

NOVUS представлений на українському ринку з 2009 року і входить в Литовську групу BT Invest, яка інвестує і в інші сектори України під брендами Stolitsa Group, Retroville, і EVT. Сьогодні NOVUS - одна з найуспішніших і перспективних мультиформатних мереж в Україні. Загальна площа торгових комплексів становить понад 220 000 кв.м. щодня більше 5500 співробітників забезпечують якість і зручність покупок. Компанія NOVUS сповідує філософію свіжих, здорових і смачних продуктів. В асортименті більше 50 000 найменувань різних категорій товарів: продуктів харчування і Non-food сегмента, також широкий асортимент ексклюзивної продукції. А саме - продукції власного виробництва «Майстри Смаку», та власного імпорту, який завозиться в Україну виключно для торговельної мережі. Товарообіг мережі NOVUS в 2019 році склав 11,5 млрд грн. У 2020 році прогнозується відкрити до 8 нових магазинів. Компанія розвиває торгові об'єкти різних форматів площею від 400 до 7000 кв.м, в тому числі - франчайзингові.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні Банк взяв на себе зобов'язання з надання майже €14,4 млрд в рамках 476 проектів в країні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або