All Retail
Опубліковано

Україна різко скоротила експорт фруктів і ягід

Теги:
фрукти
Фото:
ukr.media

Заморожена малина піднялася на третє місце в рейтингу експортних товарів плодово-ягідної групи з питомою вагою в 12,2%.

За інформацією аналітиків EastFruit, експорт плодової продукції з України в січні-червні 2020 року знизився на 18,2% в порівнянні з тим же періодом 2019 року. Експорт також був на 6,3% нижче, ніж за перше півріччя 2018 року. Таким чином, українські експортери фруктів, ягід і горіхів отримали найнижчу виручку для цього період за останні три роки, яка склала $ 94,8 млн.

Головним джерелом експортної виручки в цій категорії продукції продовжувало залишатися ядро ​​волоського горіха, який приніс Україні більше половини всіх валютних надходжень - $ 50,6 млн. Проте виручка від продажу ядра волоського горіха впала на 16,5% за рік.

На другому місці з питомою вагою в 18,2% - експорт замороженої чорниці. Однак і тут відзначалося зниження експортної виручки на 8% за рік. А ось експортна виручка від замороженої малини, навпаки, різко зросла, перш за все завдяки зростанню експортних цін. Таким чином заморожена малина піднялася на третє місце в рейтингу експортних товарів плодово-ягідної групи з питомою вагою в 12,2%. Ці три позиції забезпечили понад 84% валютних надходжень у фруктово-ягідній товарній групі.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або