All Retail
Опубліковано

Правила торгівлі харчовими продуктами пропишуть в законі

Теги:
FMCG
Фото:
allo.ua

Уряд України розробляє законопроект, яким пропонується врегулювати торгову діяльність харчовими продуктами.

Про це йдеться в повідомленні Інформаційно-аналітичного порталу АПК України.

Так, під час засідання робочої групи Палати по контролю за цінами та антимонопольного регулювання 8 вересня було обговорено двосторонні відносини між постачальниками і торговими мережами, а також важливі аспекти законопроекту "Про внесення змін до Цивільного та Господарського кодексів України щодо приведення у відповідність до законодавства Європейського Союзу в частині вимог до торгівлі на внутрішньому ринку ".

Як зазначається, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства працює над концепцією щодо врегулювання внутрішньої торгівлі харчовою продукцією. Вже зареєстрований законопроект, яким пропонується врегулювати торгову діяльність харчовими продуктами шляхом закріплення в законодавстві максимального терміну оплати за поставлені товари, закріплення максимального рівня бонусів, а також заборона мереж нав'язувати додаткові послуги постачальникам.

Зокрема, експерти Комітету палати з питань харчової промисловості, роздрібної торгівлі та електронної комерції пропонують надати бізнесу можливість саморегулювання в спірних питаннях на період 3-5 років. У разі неефективності саморегулювання визначити контролюючим органом - Антимонопольний комітет України.

"Це питання актуальне, перш за все, для малих виробників, які мають слабкі позиції в структурі роздрібної мережі, саме від них ми отримуємо постійні звернення. У контексті оплати за поставлену продукцію вони змушені працювати за тими умовами, які їм пропонують торгові мережі. Важливий аспект концепції Мінекономіки - введення зваженого принципу оплати постачальникам, щоб зробити продукт доступним для споживача, збільшити обсяги виробництва і реалізації продукції. Це, в свою чергу, сприятиме розвитку малого та середнього виробника ", - зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або