All Retail
Опубліковано

Інтернет-магазини скоротили охоплення в топ-25 UAnet за серпень

Теги:
e-commerce
Фото:
innotechnews.com

У серпні українці активно готувалися до школи і шукали товари на маркетплейсах. А також цікавилися новинами і навчанням.

Дослідницька компанія TNS Ukraine опублікувала рейтинг найпопулярніших сайтів UAnet за серпень 2020 року. Як свідчать дані рейтингу Kantar CMeter, в серпні українці активно готувалися до школи і шукали товари на маркетплейсах. Що дозволило, зокрема, Prom.ua та Bigl.ua збільшити охоплення (до 39,9% і 15,4% відповідно) і піднятися в рейтингу найпопулярніших сайтів України. Так, Prom.ua перемістився за місяць з дев’ятої позиції на шосту, потіснивши Olx.ua. А Bigl.ua, який тільки в липні потрапив в топ-25 UAnet – з 23-ї на 18-ю.

Правда, в порівнянні з липневими показниками охоплення аудиторії інтернет-магазинами дещо знизилося. Так, у Rozetka ще місяць тому охоплення становило 42,9%, а тепер – тільки 40,5%. Однак Rozetka, Prom.ua та Olx.ua зберегли свої позиції в першій десятці рейтингу. Топ-25 у серпні покинула Нова пошта, місце якої посів сайт allo.ua.

Через триваючий сезон відпусток, охоплення порталів в цілому дещо знизилося, але інтернет-користувачі продовжують і далі активно стежити за новинами. Найпопулярніші новинні ресурси в серпні: Pravda.com.ua, 24tv.ua, Tsn.ua, Unian.net.

Месенджери і соціальні мережі також не втрачають популярності у користувачів десктопних пристроїв. Зараз Telegram.org увійшов у топ-14 сайтів.

А напередодні початку навчального року сайт Osvita.ua не тільки залишився в рейтингу найпопулярніших сайтів України, а й піднявся на три позиції.

Трійка лідерів залишається незмінною: Google, Youtube, Facebook.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або