All Retail
Опубліковано

Підсумки сезону: Переробка сої в Україні впала на третину

Теги:
соя
Фото:
https://blog.poltava.to

Українські підприємства за підсумками 2019/20 МР сумарно переробили 16,6 млн т олійних культур, що склало 74,7% від їх загального валового збору.

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Укроліяпром«.

В розрізі культур переробка насіння соняшнику оцінюється в 15 млн т (98,3% від валового збору), соєвих бобів — в 1,2 млн т (32,4%), насіння ріпаку — в 0,4 млн т (12,2 %).

Експорту з України зазначених культур за сезон оцінюється в 5,683 млн т, або 25,6% від загального валового збору: соняшнику — 0,053 млн т (0,3% від валового збору); сої — 2,634 млн т (71,2%); ріпаку — 2,996 млн т (91,3%).

При цьому в «Укроліяпром» відзначили, що якщо однією з основних особливостей 2018/19 МР було значне (в 2 рази) нарощування переробки соєвих бобів на вітчизняних потужностях, то минулий сезон відзначений скороченням даного показника (на 33,4%)

"При цьому понад 1,8 млн т соєвих бобів, або 70% від їх загального експорту за сезон було відвантажено у вересні — грудні 2019 г. Таким чином, зростання експорту в даний період склало більше 250% в порівнянні з показником роком раніше", — відзначили в асоціації, підкресливши, що в 2019/20 МР Україна була вперше змушена імпортувати соєві боби для промислової переробки

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або