All Retail
Опубліковано

Світова торгівля агропродукцією виросла в 2 рази за двадцять років

Теги:
овочі
Фото:
fbc.net.ua

Обсяг світової торгівлі агропродукцією збільшився з 1995 року більш ніж в два рази і досяг $ 1,5 трлн. Експорт з країн з перехідною економікою, що розвивається, також постійно зростає і становить вже понад третину від загальносвітового обсягу.

Про це йдеться в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організацією Об'єднаних Націй (ФАО).

За оцінками, наведеними в доповіді, близько третини світового експорту сільськогосподарської продукції та продовольства реалізується в рамках глобального виробничо-збутового ланцюжка і перетинає кордони не менше двох разів.

Зростання ролі глобальних виробничо-збутових ланцюжків обумовлено зростанням доходів, зниженням торговельних бар'єрів і технічним прогресом, які трансформували ринки і торгові процеси, зв'язавши між собою фермерів, торговців і споживачів різних регіонів і країн.

"Країни з рівнем доходу вище і нижче середнього, разом узяті, збільшили свою частку в світовому експорті агропродовольчої продукції приблизно з 25% в 2001 році до 36% в 2018 р.

Торгівля і надалі відіграватиме важливу роль в забезпеченні глобальної продовольчої безпеки та якості харчування, шляхом переміщення продовольства з регіонів з надлишком продовольства в регіони, де його бракує ", — уточнили в ФАО, зазначивши, що більшу частину торгівлі агропродукцією складають перероблені харчові продукти.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або