All Retail
Опубліковано

Торгова війна. Тисячі американських компаній подали в суд на адміністрацію Трампа

Теги:
США
Трамп
Фото:
cnn.com

Компанії звинувачують Трампа в незаконному введенні мит. Багато з них вважають, що мала місце порушення адміністративних процедур і термінів введення мит.

Майже 3500 американських компаній за останні два тижні подали в суд на адміністрацію президента США Дональда Трампа. Компанії оскаржують оподаткування тарифами китайських товарів на суму більш ніж $ 300 млрд. Про це повідомляє Reuters.

Більшість компаній засуджують рішення Трампа, так як в результаті вони стали обкладатися додатковими митами.

Серед цих компаній були Tesla, Ford Motors, Target Corp і американські підрозділи Volvo і Lenovo. Позивачі засуджують ескалацію торгової війни між США і Китаєм.

Ряд компаній вважає, що адміністрація президента не ввела нові тарифи протягом обов'язкового 12-місячного терміну і порушила адміністративні процедури.

Американський виробник автозапчастин Dana Corp засудив «безмежну і необмежену» торговельну війну, яка впливає на багатомільярдний імпорт китайських товарів в США.

В одному позові йдеться, що адміністрація Трампа ввела мита на товари з КНР, які не були пов'язані з порушенням прав інтелектуальної власності.

Позивачі оскаржують рішення Трампа в двох окремих групах. Перша група відома як «Список № 3». Вона заперечує введення 25% мита на китайські товари на суму понад $ 200 млрд. Друга група відома як «Список № 4А». Вона заперечує введення 7,5% тарифу на імпорт китайських товарів на суму понад $ 120 млрд.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або